ISPOD BINE SEZONA predstavlja: Marko Ciciliani & Barbara Lüneburg

Nakon pet godina prezentiranja najnovijih hrvatskih i inozemnih strujanja u zvukovnoj umjetnosti u sklopu ISPOD BINE, sound art festivala, program se proširuje na cijelu godinu i dovodi najzanimljivije umjetnike zvuka kroz koncerte, izložbe, radionice i predavanja o zvukovnoj umjetnosti tijekom godine kroz program ISPOD BINE SEZONA!

Drugi događaj ove godine ugošćuje austrijske audiovizualne umjetnike Barbaru Lüneburg (e-violina, akustična violina i gamepad) i Marka Cicilianija (monome, gamepad) u petak, 28. svibnja u 21 sat u Beton kinu Doma mladih u Splitu.

Program obuhvaća izbor audiovizualnih djela Marka Cicilianija vrlo različitog karaktera: od urlajućih automobilskih motora u „Formula minus One“, preko virtualnih 3D krajolika u „Kilgore“ do retro zvukova u „Chemical Etudes“. Zajedničko im je da svi koriste elemente računalnih igara dok istovremeno komentiraju „gaming” kulturu kroz prizmu eksperimentalne audiovizualne kompozicije.

Djela koja će biti izvedena:

„Kilgore“
http://www.ciciliani.com/kilgore.html
„Formula minus One“
http://www.ciciliani.com/formula-minus-one.html
„Chemical Etudes“
http://www.ciciliani.com/chemical-etudes.html

Marko Ciciliani skladatelj je, audiovizualni umjetnik, izvođač i istraživač sa sjedištem u Austriji. Fokus njegovog rada je na skladanju izvedbene elektroničke glazbe, uglavnom u audiovizualnom kontekstu. Njemački časopis Neue Zeitschrift für Musik nazvao ga je “jednim od najzanimljivijih skladatelja današnjice na polju elektroničke glazbe i multimedije” (siječanj 2020.)
Cicilianijeva glazba izvodila se u više od četrdeset i pet zemalja diljem Euroazije, Oceanije i Amerikâ. Kao rezultat njegove interdisciplinarne prakse, njegov se rad može naći u različitim žanrovima. Radio je na festivalima i koncertnim serijama elektroničke eksperimentalne glazbe: Experimental Intermedia (NYC), Club Transmediale (Berlin), Findars (Kuala Lumpur); festivalima za post-avangardnu glazbu kao što su Donaueschinger Musiktage, Huddersfield Contemporary Music Festival, Maerzmusik te u kontekstu medijske umjetnosti, kao na festivalima Ars Electronica, Glowing Globe Rijeka ili s iMAL-om, Bruxelles.
Ciciliani je profesor za kompoziciju računalne glazbe i dizajn zvuka na Institutu za elektroničku glazbu i akustiku (IEM) Sveučilišta za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu. Njegov je rad objavljen na pet CD-a i tri multimedijske knjige s audiovizualnim sadržajem. Usto, njegova se glazba može naći na desetak kompilacijskih CD-a.
http://www.ciciliani.com
http://vimeo.com/channels/cicichannel
http://gappp.net

Barbara Lüneburg izvedbena je umjetnica međunarodnog ugleda u području suvremene glazbe, violine, viole, električne violine i multimedije. Za nju su i u suradnji s njom napisane brojne skladbe. Nastupala je na međunarodnim festivalima i koncertnim serijama diljem Europe, SAD-a, Azije i Novog Zelanda. Kritičari su njezino sviranje opisali kao „da oduzima dah“, „glazbeni kozmos“, „opako virtuozno“, „strastveno“, „prozračno“, „drsko“, „izražajno i privlačno“. U funkciji umjetničke voditeljice i voditeljice ansambla Intégrales (1993–2012), međunarodno izvedbene komorne glazbene skupine za suvremenu glazbu, premijerno je izvela oko 200 djela komorne glazbe te stekla neprocjenjivo iskustvo u programiranju, odnosima s javnošću, menadžmentu i vodstvu.
Lüneburg predaje umjetničko istraživanje na Privatnom sveučilištu Anton Bruckner i vodi doktorske programe fakulteta. Uz to, predaje majstorske tečajeve suvremene glazbe te drži predavanja o studijama izvedbe i umjetničkim istraživanjima u Europi, Aziji, Novom Zelandu i SAD-u.
http://www.barbara-lueneburg.com
http://www.transcoding.info

__________________

Broj posjetitelja je ograničen te vas molimo da svoj dolazak prijavite na mail mavena@mavena.hr!
__________________

Organizacija: MAVENA kroz program ISPOD BINE SEZONA
Partneri: Multimedijalni kulturni centar Split, Platforma Doma mladih
Voditelji i kustosi programa: Natasha Kadin i Hrvoje Pelicarić
Tehnički direktor: Eugen Jeličić
Svjetlo: Franko Sardelić, PDM
Foto dokumentacija: Katarina Duplančić
Dizajn vizualnog identiteta i logotipa: Kazinoti & Komenda
Dizajn promotivnih materijala: Nikola Križanac
Donatori: Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Split

__________________

PRESS:

https://pdm.hr/ispod-bine-sezona-marko-ciciliani-barbara-luneburg;
https://cooltura-split.com/events/298;
https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=104596.

_________________