o nama


NATASHA KADIN (1979. Split) suosnivačica, predsjednica, producentica, autorica i koautorica projekata udruge Mavena, umjetničke organizacije SEA Silba Environment Art, te umjetnička voditeljica (uz Hrvoja Pelicarića) sound art festivala ISPOD BINE. Završila MA iz kulturnog menadžmenta i kulturnih politika na Univerzitetu umetnosti u Beogradu 2007., Projekt menadžment na Universite Lumiere Lyon 2, Faculté d’Anthropologie et de Sociologie 2008., te Hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zadru 2005. Izdala knjigu “Living in the Interface” (VDM Verlag, 2009. na engleskom jeziku) o menadžmentu umjetnosti novih medija. Suosnivačica je i kustosica platforme New Media Gallery koja je posvećena produkciji i prezentaciji recentne novomedijske umjetnosti umjetnika mlađe generacije, te suradnji hrvatskih i inozemnih umjetnika. Bila je prva koordinatorica Platforme Doma mladih i predsjednica Koalicije udruga mladih 2012-14., a od 2021.-23. predsjednica PDMa. Aktivno se bori za promociju i poboljšanje produkcijskih uvjeta suvremene umjetnosti u Hrvatskoj te njenu kvalitetnu i sustavnu prezentaciju u svijetu, a u slobodno vrijeme pokušava samoodrživo živjeti na Silbi i završiti doktorat.


TONČI KRANJČEVIĆ BATALIĆ (1974. Split) povjesničar umjetnosti, novinar, kustos i umjetnik. Za Mavenu provodi i osmišljava izložbeni program NMG@PRAKTIKA. Uz to aktivni je član nekoliko organizacija civilnog društva koje se bave queer kulturom i sportom. Sudjelovao je na radionicama i seminarima Zelena akademija, Queering green theory/Greening queer theory, SpaceID Madrid i drugima. Diplomirao je na katedri za suvremenu umjetnost na Sveučilištu u Bologni.


TIHANA MANDUŠIĆ (1982. Split) video umjetnica, montažerka i tehničarka. Diplomirala je Animirani film nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Završila je preddiplomski studij Filma i videa na Umjetničkoj akademiji u Splitu, te fotografski dizajn u Umjetničkoj školi u Splitu. Sudjelovala je u mnogim grupnim izložbama i festivalima: 2010. – Festival Perforacije, Kvarternikov trg, Zagreb, izložba Identiteti, Galerija SC, Zagreb, izložba i radionica London/Zagreb, The Cass gallery, London, izložba i radionica Artikulacija, Galerija Vladimir Nazor, Zagreb, 2009. – Video Barik: Program recentne video-umjetnosti, Galerija Bačva, Zagreb, ESSL AWARD CEE 2009 Winners, Essl Museum, Klosterneuburg/Wienna, Austrija, izložba u sklopu festivala ženskog stvaralaštva Feminae Extravaganza, Split, Video Vortex 4  Split, Multimedijalni Kulturni Centar / Dom mladih, Split; 2008. izložba Nemam karticu za bodove, organizator i kustos WHW & AGM, Galerija Nova, Zagreb… Dobitnica je prve nagrade Essl-Award 2009. Također je napravila animaciju za uvodnu špicu Festivala mediteranskog filma u Splitu 2008., te videa i animacije za potrebe multimedijalnih predstava u produkciji udruge Mavena: SURLAmour i L’amour fou. Suosnivačica je udruge Mavena.


TINA VUKASOVIĆ (1989. Split), vizualna umjetnica. Završila diplomski studij slikarstva 2013. na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Članica HULUa, grupe Čekanje i grupe Bez naziva. Od 2009. sudjelovala na više skupnih izložbi (38. Splitski Salon; XI. Erste fragmenti; XI. i XII. Trijenale kiparstva; Meandriranje – Prizori od svjetla, za Julija; MuFiV- Otvoreno; Hybrid Media Camp; Almissa Open Air…) i pet samostalnih izložbi (Galerija umjetnina u Splitu, Galerija Greta, Salon Galić). 2014. godine finalistica Nagrade Radoslav Putar. Sudjelovala na rezidencijalnom programu Punta Arta – otočka karta 2 na otoku Zlarinu i dva Erasmus plus projekta u Turskoj i Italiji. Radi kao koordinatorica za Galeriju umjetnina u Splitu (FFWD – Utorkom u Galeriji), ilustratorica za online magazin Stilueta i jedna od kustosa za galeriju Bez naziva.


KATARINA DUPLANČIĆ (1992. Split), povjesničarka umjetnosti, aktivistkinja, prevoditeljica. Diplomirala je Povijest umjetnosti te Engleski jezik i književnost 2017. godine (Sveučilište u Splitu), s diplomskim radom “Konstrukcije orijentalizama na prikazima žena u umjetnosti 20. i 21. stoljeća”. Od 2017. do 2019. vodi izložbe, prevodi i fotografira za Hrvatsku udrugu likovnih umjetnika, Split. Radeći na projektu “Gradimo Dom zajedno” (ESF), koordinirala je društvene i kulturne događaje, a od 2021. radi kao voditeljica projekata za Mavenu i udrugu Aktivist, koordinirajući izložbene, izvedbene i edukativne aktivnosti u galeriji i knjižnici kluba Kocka. Volontira u Koaliciji udruga mladih od 2009. (dopredsjednica Koalicije, upravljanje projektima i volonterima, organizacija koncerata, radionica, izložbi i obrazovnih aktivnosti, članica Upravnog odbora). Članica Savjeta mladih Grada Splita 2014.-2017. i članica Upravnog odbora Platforme Doma mladih (2017.-2019.) Njen doprinos splitskoj subverzivnoj kulturi i umjetnosti temelji se na otvorenoj komunikaciji s javnošću i transparentnim informacijskim kanalima između različitih strana (institucija, nevladinih organizacija, lokalne zajednice i umjetnika).