tko smo

 

   NATASHA KADIN (1979. Split)

 

kulturna menadžerica, producentica, PR, novinarka, kustosica, autorica projekata i izvođač. Glavna je producentica, autorica i koautorica projekata udruge Mavena kao i projekata suradnje s drugim umjetnicima i umjetničkim kolektivima iz Hrvatske i inozemstva. Trenutno radi na doktorskoj dizertaciji pod nazivom „Retorika performativa; Studija slučaja: novomedijske umjetnice JI Europe 1989-danas“, pod mentorstvom dr. Miška Šuvakovića na Filozofskom fakultetu u Zadru. Završila MA iz kulturnog menadžmenta i kulturne politike na Univerzitetu umjetnosti u Beogradu 2007. sa magistarskim radom „Menadžment novomedijskih umjetnosti“, mentor dr. Miško Šuvaković, projekt menadžment na Universite Lumiere Lyon 2, Faculté d’Anthropologie et de Sociologie 2008., te Hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zadru 2005. sa diplomskim radom „Intertekstualnost u romanu Kiklop Ranka Marinkovića“, mentor dr. Tihomil Maštrović.

 

Izdala knjigu “Living in the Interface" (VDM Verlang, 2009. na engleskom jeziku) o menadžmentu umjetnosti novih medija. Suosnivač je i kustosica Novomedijske Galerije (New Media Gallery) u Zadru. Kao koautor i izvođač sudjelovala je u multimedijalnim predstavama Scream 2010., SURLAmour 2008., L'amour fou 2007., a 2006. osmislila je, režirala, producirala te napravila dramaturgiju za multimedijalnu interaktivnu predstavu Rukopisi ne gore! prema motivima iz romana Majstor i Margarita M.A. Bulgakova. 2003-5 sudjelovala je u organizaciji i produkciji Zadra snova- međunarodnog festivala novog teatra, aktivno se bavila i street artom te osnovala street art skupinu Dežgracija, a ona je i suosnivačica te predsjednica udruge Mavena.

 

 

   TONČI KRANJČEVIĆ BATALIĆ (1974. Split)

 

povjesničar umjetnosti, novinar, kustos i umjetnik. Za Mavenu provodi i osmišljava izložbeni program NMG@PRAKTIKA. Uz to aktivni je član nekoliko organizacija civilnog društva koje se bave queer kulturom i sportom. Sudjelovao je na radionicama i seminarima Zelena akademija, Queering green theory/Greening queer theory, SpaceID Madrid i drugima. Diplomirao je na katedri za suvremenu umjetnost na Sveučilištu u Bologni.

 

 

   TIHANA MANDUŠIĆ (1982. Split)

 

video umjetnica. Diplomirala je nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Završila je preddiplomski studij filma i videa na Umjetničku akademiju u Splitu, te fotografski dizajn u Umjetničkoj školi u Splitu. Sudjelovala je u mnogim grupnim izložbama i festivalima: 2010. - Festival Perforacije, Kvarternikov trg, Zagreb, izložba Identiteti, Galerija SC, Zagreb, izložba i radionica London/Zagreb, The Cass gallery, London, izložba i radionica Artikulacija, Galerija Vladimir Nazor, Zagreb, 2009. - Video Barik: Program recentne video-umjetnosti, Galerija Bačva, Zagreb, ESSL AWARD CEE 2009 Winners, Essl Museum, Klosterneuburg/Wienna, Austrija, izložba u sklopu festivala ženskog stvaralaštva Feminae Extravaganza, Split, Video Vortex 4  Split, Multimedijalni Kulturni Centar / Dom mladih, Split; 2008. izložba Nemam karticu za bodove, organizator i kustos WHW & AGM, Galerija Nova, Zagreb... Dobitnica je prve nagrade Essl-Award 2009. Također je napravila animaciju za uvodnu špicu Festivala mediteranskog filma u Splitu 2008., te videa i animacije za potrebe multimedijalnih predstava u produkciji udruge Mavena: SURLAmour i L'amour fou. Suosnivačica je udruge Mavena.

 

 

   TINA VUKASOVIĆ (1989. Split)

 

vizualna umjetnica. Završila diplomski studij slikarstva 2013. na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Članica HULUa, grupe Čekanje i grupe Bez naziva. Od 2009. sudjelovala na više skupnih izložbi (38. Splitski Salon; XI. Erste fragmenti; XI. i XII. Trijenale kiparstva; Meandriranje – Prizori od svjetla, za Julija; MuFiV- Otvoreno; Hybrid Media Camp; Almissa Open Air…) i pet samostalnih izložbi (Galerija umjetnina u Splitu, Galerija Greta, Salon Galić). 2014. godine finalistica Nagrade Radoslav Putar. Sudjelovala na rezidencijalnom programu Punta Arta – otočka karta 2 na otoku Zlarinu i dva Erasmus plus projekta u Turskoj i Italiji. Radi kao koordinatorica za Galeriju umjetnina u Splitu (FFWD - Utorkom u Galeriji), ilustratorica za online magazin Stilueta i jedna od kustosa za galeriju Bez naziva.