Traces

Multimedijalna izložba

Autorica: Natasha Kadin

 

TRAG je najmanja jedinica MEMorije
TRAG je kod u koji su upisane koordinate života
TRAGOVI su subjekti i objekti
TRAGOVI su otvoreni KODovi
TRAG je MEM
MEM je TRAG.

 

 

TRACES je multimedijalni projekt kojem je ova izložba zaključni čin. Sam projekt osmišljen je kao performans, instalacija i izložba koja uspostavlja odnose tijela, grada, prirode, nomada, ljubavnika i umjetnika.

“Ako sudionici izložbe prihvate tragove, kao što i autorica nalaže, kao kodove u koje su upisane koordinate putovanja, gradova, tijela u prirodi, događaja, ljubavi, audio zapisa, slučajnih događaja, tada možemo smatrati da je Natasha ne samo podijelila svoje tragove s drugima, nego i uspjela u tome da svaki sudionik i gledatelj stvori vlastiti ritual stvarajući od svoje memorije svoj novi početak.”

Hrvoje Kolić, Dišpet

 

 

NATASHA KADIN (Split, 1979.) producentica, kustosica i autorica projekata. Završila je književnost na Filozofskom fakultetu u Zadru, Kulturni menadžment na Univerzitetu umetnosti u Beogradu i Projekt menadžment na Universite Lumiere Lyon II. u Lyonu. Trenutno radi na doktorskoj disertaciji “Ženski identiteti u djelima hrvatskih suvremenih umjetnica. Studija slučaja: Sanja Iveković”, pod mentorstvom dr. Miška Šuvakovića. Jedna je od osnivača i predsjednica međunarodno aktivne organizacije Mavena – 36 njezinih čuda. Autorica je, koatorica i producentica vise desetaka umjetničkih projekata. Kustosica je galerije Praktika u Splitu.

 

Pogledaj KATALOG

 

https://vimeo.com/70984359

https://vimeo.com/40393884

https://vimeo.com/71694204

http://www.supervizuelna.com/razgovori-natasha-kadin-tragovi/

http://dispet.org/2013/08/tragovi-natashe-kadin-u-sv-donatu/

http://stav.cenzura.hr/umjetnicke-cakule-tragovi-masnica-na-mom-tijelu/

http://www.kulturpunkt.hr/content/koordinate-putovanja-gradova-tijela-dogadaja?quicktabs_abeceda_i_kinemaskop=0&quicktabs_izdvojeno_i_komentari=0

http://www.seecult.org/vest/tragovi-natase-kadin

http://www.danubeogradu.rs/2013/10/tragovi-u-remontu-od-14-oktobra/

http://www.femix.info/femix-news/p/92/