NMG@PRAKTIKA 2024 – REZULTATI POZIVA ZA IZLAGANJE

NMG@PRAKTIKA 2024 – Poziv umjetnicima bio je otvoren za prijavu samostalnih ili skupnih izložbi, akcija, performansa, interdisciplinarnih projekata i kustoskih koncepcija s naglaskom na novomedijske projekte i izložbe koje su odabrane kao dio programa NMG@PRAKTIKA u prostorima galerije u sklopu kluba Kocka, Doma mladih ili javnim gradskim prostorima grada Splita u 2024. godini. Prijave su razmatrali vizualni umjetnik i kustos Vedran Perkov, producentica i kustosica Natasha Kadin, fotografkinja Glorija Lizde, povjesničarka umjetnosti Katarina Duplančić i dizajner Nikola Križanac.

Za izlaganje u 2024. godini i suradnju odabrani su:

Marianna Nardini

Filip Milković

Nives Sertić

Stela Mikulin

Lav Paripović

Lucija Ostrogović

Luce Bužančić

Sanja Bistričić

Karla Crnčević + KUSTOSKA ŠKOLA

Srdačno se zahvaljujemo svim prijaviteljima te se veselimo budućim suradnjama.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na mail: mavena@mavena.hr

NMG – Novomedijska galerija međunarodna je kustoska platforma usmjerena na istraživačke projekte vezane uz problematike aktivnog sudjelovanja u suvremenom društvu koji rezultiraju kustoskim konceptima, intermedijskim događanjima, međunarodnim novomedijskim suradnjama te kreiranjem novih medijskih projekata. Unutar platforme realizira se program NMG@PRAKTIKA. Ciklus je to samostalnih izložbi mladih umjetnika iz Hrvatske i inozemstva u Domu mladih u Splitu. Godina 2024. će biti dvanaesta godina ciklusa kroz koji je dosad realizirano više od 80 samostalnih i skupnih izložbi mladih umjetnika. Kroz nove medije i eksperimentiranje s različitim formama umjetničkog izražaja izložbe problematiziraju aktualne teme suvremenog društva. Ovaj ciklus izložbi tako ne samo da pruža uvid u najnovije umjetničke prakse, već i odabirom autora aktivno sudjeluje u pozicioniranju suvremene umjetnosti kao kritičkog faktora naspram društvene stvarnosti.

NMG@PRAKTIKA ARHIVA:

http://mavena.hr/category/nmg/

Ovaj program provodi se u suradnji s Koalicijom udruga mladih, Multimedijalnim kulturnim centrom Split, Platformom Doma mladih, Hrvatskom udrugom likovnih umjetnika i Umjetničkom akademijom u Splitu, a financira se putem javnih natječaja Ministarstva kulture i medija RH i Grada Splita. Rad udruge Mavena podržava Zaklada Kultura nova.