NMG@PRAKTIKA: Iza granica

Suradnička izložba slovensko-hrvatske grupe autora nastala kao rezultat projekta New Media Cross Border «Iza granica» je izložba na kojoj su zajednički radili multimedijalni umjetnici, pisci, vizionari, fotografi, video umjetnici, stručnjaci u otvorenim tehnologijama, glumci, glazbenici, antropolozi, 3d stručnjaci i umjetnici zvuka.

 

Po svom karakteru izložba je grupna, participativna i suradnička, što znači da je od zamisli do realizacije samih umjetničkih djela sudjelovalo više osoba, svaka s osebujnim znanjima, sposobnostima i kreativnom nadogradnjom. Tematski izložba propituje kulturu ne samo geopolitičke granice Slovenije i Hrvatske nego i one «nevidljive» – kulturne, socijalne i ekonomske.

 

Izložba «Iza granica» nastala je kao produkt dvogodišnjeg projekta Transdisciplinarnost i nove medijske kulture u razvoju prekograničnog područja (New Media Cross-Border) koji provode udruge Autonomni centar – ACT iz Čakovca, Kulturno izobraževalno društvo KIBLA iz Maribora, ONEJ – Društvo prekmurske pobude iz Murske Sobote i Udruga mladih V.U.K. iz Varaždina u okviru Operativnog program IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. s ciljem stvaranja dinamičnog prekograničnog područja sa intenzivnim interakcijama razvojnih aktera i zainteresiranih strana s oboje strane granice na području novomedijske kulture, transdisciplinarne umjetnosti, održivog razvoja i novih modela zajedničkog stvaranja.

 

NMG@PRAKTIKA je predstavila jedan njezin dio.

 

http://stari.dalmacijanews.com/Biznis/View/tabid/73/ID/118214/Platformat-Veceras-izlozba-Iza-granica-i-koncert-Mondo-Kicka.aspx