Poziv na natječaj za izlaganje u sklopu osme godine ciklusa NMG@PRAKTIKA

Udruga Mavena – 36 njezinih čuda poziva umjetnike (s naglaskom na mlađe autore, studente i umjetnike/kustose na početku svoje profesionalne karijere) da se prijave na natječaj za izlaganje u 2020. godini u sklopu ciklusa izložbi i popratnog programa NMG@PRAKTIKA. Rok za prijave je 15. srpnja 2019.

Poziv je otvoren za prijavu samostalnih ili skupnih izložbi, akcija, performansa, interdisciplinarnih projekata i kustoskih koncepcija s naglaskom na novomedijske projekte i izložbe koje će biti odabrane kao dio programa NMG@PRAKTIKA u prostorima galerije u sklopu kluba Kocka, Doma mladih ili javnim gradskim prostorima grada Splita u 2020. godini. Također je moguće prijaviti izložbe u formi koncepta/skice za koje je u tom slučaju potrebno specificirati troškovnik za eventualno (su)financiranje produkcije radova.

 

PRIJAVA TREBA SADRŽAVATI:

Popunjenu PRIJAVNICU NMG@PRAKTIKA 2020

Popratni materijal (do 5 fotografija / skica, video ili audio zapisa)

Prijave se mogu poslati isključivo mailom na mavena@mavena.hr zaključno s 15. srpnja 2019. u 23:59 sati.

Prijave će razmatrati medijski umjetnik Dan Oki, kustosice Lana Beović i Ivana Vukušić, dizajner Nikola Križanac i likovni kritičar Bojan Krištofić.

Rezultati natječaja biti će objavljeni najkasnije do 1. rujna 2019. godine na web stranici Mavene, te će prijavitelji_ce biti obaviješteni mailom. Nepotpune, nepravilno ispunjene i zakašnjele prijave neće se razmatrati.

FB event

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na mail: mavena@mavena.hr

NMG – Novomedijska galerija međunarodna je kustoska platforma usmjerena na istraživačke projekte vezane uz problematike aktivnog sudjelovanja u suvremenom društvu koji rezultiraju kustoskim konceptima, intermedijskim događanjima, međunarodnim novomedijskim suradnjama te kreiranjem novih medijskih projekata. Unutar platforme realizira se program NMG@ PRAKTIKA. Ciklus je to samostalnih izložbi mladih umjetnika iz Hrvatske i inozemstva u Domu mladih u Splitu. 2020. će biti osma godina ciklusa kroz koji je dosad realizirano više od 50 samostalnih i skupnih izložbi mladih umjetnika. Kroz nove medije i eksperimentiranje s različitim formama umjetničkog izražaja izložbe problematiziraju aktualne teme suvremenog društva. Ovaj ciklus izložbi tako ne samo da pruža uvid u najnovije umjetničke prakse, već i odabirom autora aktivno sudjeluje u pozicioniranju suvremene umjetnosti kao kritičkog faktora naspram društvene stvarnosti.

 

Ovaj program provodi se u suradnji s Koalicijom udruga mladih, Multimedijalnim kulturnim centrom Split, Platformom Doma mladih, Hrvatskom udrugom likovnih umjetnika i Umjetničkom akademijom u Splitu, a financira se putem javnih natječaja Ministarstva kulture RH, Grada Splita, Hrvatskog audiovizualnog centra i Županije splitsko – dalmatinske. Rad udruge Mavena podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zaklada Kultura nova.