POZIV NA NATJEČAJ ZA IZLAGANJE // NMG@PRAKTIKA // 2017

Udruga Mavena – 36 njezinih čuda poziva umjetnike da se prijave na natječaj za izlaganje u 2017. godini u sklopu programa NMG@PRAKTIKA.

 

Rok prijave je 1. srpnja 2016. godine.

 

Udruga Mavena – 36 njezinih čuda poziva umjetnike (s naglaskom na mlađe autore, studente i umjetnike/kustose na početku svoje profesionalne karijere) da se prijave na natječaj za izlaganje u 2017. godini u sklopu programa NMG@PRAKTIKA.

 

Poziv je otvoren za prijavu samostalne i skupne izložbe, akcija, performansa, interdisciplinarnih projekata i kustoskih koncepcija s naglaskom na novomedijske projekte i izložbe koje će biti odabrane za dio programa NMG@PRAKTIKA u prostoru Galerije Praktika u 2017. godini. Prijaviti se mogu i projekti za druge lokacije vezane uz prostor Praktike (vrt, predvorje) i Doma mladih kao i za javni gradski prostor, a za koje ćemo ovisno o odabranim projektima tražiti sugasnost i dozvole Grada i nadležnih institucija. Također je moguće prijaviti izložbe u formi koncepta/skice za koje je u tom slučaju potrebno specificirati troškovnik za eventualno (su)financiranje produkcije radova.

 

 

PRIJAVA TREBA SADRŽAVATI:

 

– Popunjenu PRIJAVNICU NMG@PRAKTIKA 2017

– Popratni materijal (do 5 fotografija / skica, video ili audio zapisi)

 

Prijave se mogu poslati isključivo mailom na mavena@mavena.hr zaključno s 1. srpnja 2016. u 23:59 sati.

Prijave razmatraju kustosi programa NMG@PRAKTIKA Natasha Kadin, Tonči Kranjčević Batalić i Tina Vukasović uz dva vanjska stručna evaluatora.

Rezultati natječaja biti će objavljeni najkasnije do 1. rujna 2016. godine na web stranici Mavene, te će oni koji su zadovoljili uvjete natječaja biti obaviješteni mailom. Nepotpune, nepravilno ispunjene i zakašnjele prijave neće se razmatrati.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na mail: mavena@mavena.hr

 

 

O NMG

 

NMG – Novomedijska galerija međunarodna je kustoska platforma usmjerena na istraživačke projekte vezane uz problematike aktivnog sudjelovanja u suvremenom društvu koji rezultiraju kustoskim konceptima, intermedijskim događanjima, međunarodnim novomedijskim suradnjama te kreiranjem novih medijskih projekata. Unutar platforme realizira se program NMG@ PRAKTIKA. Ciklus je to samostalnih izložbi mladih umjetnika iz Hrvatske i inozemstva u Galeriji Praktika u Domu mladih u Splitu. Ovo je četvrta godina ciklusa kroz koji je dosad realizirano više od dvadeset samostalnih i skupnih izložbi mladih umjetnika. Kroz nove medije i eksperimentiranje s različitim formama umjetničkog izražaja izložbe problematiziraju aktualne teme suvremenog društva. Ovaj ciklus izložbi tako ne samo da pruža uvid u najnovije umjetničke prakse, već i odabirom autora aktivno sudjeluje u pozicioniranju suvremene umjetnosti kao kritičkog faktora naspram društvene stvarnosti.